Dieren en kruiden

GENEESKRACHTIGE KRUIDEN VEILIG BIJ DIEREN GEBRUIKEN

Home » Cursussen » Dieren en kruiden

Lesinhoud

Welkom bij de cursus Dieren en Kruiden. 10 Lessen lang zul je met plezier de fascinerende informatie over het veilig gebruik van kruidengeneesmiddelen bij dieren in je opnemen. Hoe werken de kruiden, waar moet je rekening mee houden als je ze aan een dier geeft? Zijn kruidengeneesmiddelen voor dieren veilig en effectief? 

Koop hier cursus!

Introductie

In Les 1 onderzoek je waarom kruiden aan dieren kunnen worden gegeven om genezing te bevorderen en verdiep je je in zoo farmacognosie, waarbij dieren blijkbaar zelfmedicatie gebruiken door planten, bodems, insecten en psychoactieve medicijnen te selecteren en in te nemen of plaatselijk toe te passen om de schadelijke effecten van pathogenen en toxines te voorkomen of te verminderen. Je zult lezen hoe sommige dierenartsen kruidengeneesmiddelen gebruiken en tegen het einde van deze les ben je ook bekend met wat wel en wat niet mag bij het gebruik van kruiden voor dieren.

Vervolgens onderzoek je de therapeutische eigenschappen van kruiden in Les 2. Hier ligt je basis van kennis over de grondslag van de kruidengenezing. Ook leer je meer over de holistische benadering, die traditioneel wordt gebruikt bij het selecteren van kruiden. Tenslotte doe je essentiële kennis op over het veilig doseren van kruiden voor dieren en leer je hoe je kruidenpreparaten maakt, die geschikt zijn voor dieren.

In Les 3 leer je hoe je gezondheidsproblemen met kruiden kunt aanpakken. Mentale gezondheid en geestelijk welzijn worden in deze les ook behandeld. Je leert de kruidenbenadering van verschillende veelvoorkomende mentale gezondheidsproblemen bij dieren, waaronder verlatingsangst en gedragsproblemen.

Les 4 richt zich op de spijsvertering van een dier en biedt eenvoudige, maar effectieve kruidenstrategieën voor problemen als constipatie, diarree, dysbiose en darmparasieten.

Het ademhalingssysteem wordt behandeld in Les 5. We praten over problemen met ogen, mond, neus en longen en behandelen de algemene, besmettelijke en chronische problemen.

In Les 6 zal je meer leren over kruiden voor huidaandoeningen, sommige kruiden zijn daar uitzonderlijk voor geschikt. Je leert dat sommige kruiden zowel in- als uitwendig gebruikt kunnen worden.

In Les 7 bespreken we het hormonale systeem en hierin leer je hoe je veilig aandoeningen als diabetes, schildklierklachten en alvleesklierontstekingen kunt ondersteunen. Omdat de eierstokken ook bij het hormonale systeem horen, ga je ook meer leren over het zwangere huisdier en kijken we hoe je haar met kruiden het beste kunt ondersteunen.

In Les 8 kijken we naar het cardiovasculaire systeem, maar ook naar het immuunsysteem. Je leert hoe je met de cardio klachten moet omgaan, en leert hoe je kruiden moet zoeken die zowel het cardiovasculaire systeem als het immuunsysteem versterken en ondersteunen.

Les 9 gaat over ouder wordende dieren. Het geeft je veel advies over de ondersteuning van gewrichten en problemen zoals artritis. Ook kijken we hoe we de spijsvertering kunnen helpen en hoe je een dier kunt ondersteunen tijdens kanker. In deze les leer je ook hoe je kruiden kunt gebruiken voor de zorg bij het levenseinde.

In Les 10 gaan we iets dieper op nuttige kruiden in. Door dat te doen, krijg je meer vertrouwen als het gaat om het kiezen van kruiden. We vertellen ook hoe je lokale wilde planten als kruidengeneesmiddelen kunt gebruiken.

In principe bouw je in deze cursus een relatie op tussen jezelf en kruiden, maar ook tussen je huisdieren en kruiden.

Let op! U moet de cursus aanschaffen om onderstaande onderdelen te kunnen bekijken! Zodra u de cursus aangeschaft heeft krijgt u een inlogcode en wachtwoord. Van maandag t/m vrijdag is dat binnen 24 uur van de aanvraag, in het weekend (en tijdens vakanties) kan dat langer duren.

Koop hier cursus!

Les 1

NATUURLIJKE
DIERMEDICIJNEN

Les 2

KRUIDEN OM
TE GENEZEN

Les 3

De Romeinen

KRUIDEN VOOR
BLIJE DIEREN

Les 4

De oorsprong

DE SPIJSVERTERING

Les 5

DE ADEMHALING

Les 6

De Romeinen

DE HUID

Les 7

De oorsprong

HET HORMOONSTELSEL

Les 8

De Grieken

HET CARDIOVASCULAIRE- EN
HET IMMUUNSYSTEEM

Les 9

De Romeinen

HET OUDER
WORDENDE DIER

Les 10

Kloosters en kruidengeneeskunde

UW KRUIDEN-
VERZORGINGSSET

Let op! Wij kunnen alleen een certificaat verstrekken bij het invullen van alle vragenlijsten!

Deze cursus komt ook beschikbaar als downloadbare pdf en als te bestellen boek.
Bent u daarin geïnteresseerd? Stuur me dan even een mail op kruiden@gezond-met-kruiden.nl

Coming up!

de volgende cursus is in de maak!

Schrijf je nu in en ontvang 50% korting!

Ik wil meer weten!

Binnenkort vindt je hier een link naar de cursus ‘Kruidenthee, hoe maak je de beste mengsels en waar zijn ze goed voor’. Deze is in de maak!

Coming up!

de volgende cursus is in de maak!

Schrijf je nu in en ontvang 50% korting!

Ik wil meer weten!

Binnenkort vindt je hier een link naar de cursus ‘Kruidenthee, hoe maak je de beste mengsels en waar zijn ze goed voor’. Deze is in de maak!

Shop

Shop

In onze shop vindt U o.a. mineralen, vitaminen en supplementen, maar ook biologische thee en aanverwante artikelen.

Andere projecten:

Grafische vormgeving

logo_2021_300px

Ecoshop

The Shop+website

Auteur